A oto przepis
ogóry pokroic w grube plastry czy kawałki,dowolnie
do sloików nakłaść koper,marchwki z 2 plasterki,cebulki kawałek,gorczycy łyzeczkę,ziele angielskie,pieprz w ziarenku,listki bobkowe
zalewa:3 l wody + pół l octu + 2 paczuszki curry + 3 łyzki soli + 10 łyzek cukru
to zagotowac i zalac ogóry na 12 godzin w garnku
potem nakładać do słoików i zawekowac na 2 minutki
i gotowe
Gotowanie nie jest moją mocną stroną,nie,zebym nie umiała ale nie bardzo lubię.Za to mój M. uwielbia i wkazdej wolnej chwili buszuje po kuchni z bardzo dobrym rezultatem,nie odmawiam mu więc tych przyjemności.Dziś jednak to ja poczyniłam pikle z ogórów,rosną niubłagalnie na dziełeczce u teściów a Ci nad morzem,trzeba więc było ulitować się nad biedakami.
Zrobiłam zalewę z 2 przepisów,połączyłam je ze sobą i mam nadzieję,ze będą dobre
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za komentarz,w wolnej chwili się z nim zapoznam :)